Pazartesi, Haziran 04, 2007

Ateizm.org adresine de ulaşım engellendi

Son dönemlerde bildik erişim engelleme olaylarına bi yenisi daha eklendi. Fikirlerle mücadele edemeyenler hep kaçak güreşiyor.

Türkiye'de Ateizm konusunda fikirlerini paylaşan bir topluluğa bu reva görüldü.

Bakınız ülkemiz aydınlarından dünyaca ünlü yazar Aziz Nesin'den ve İslam bilimleri uzmanı Sayın Turan Dursun'dan kısaca bahsetmek istiyorum. Yıllarca yazılarından dolayı baskılara maruz kalmış olan yazar Nesin, seksenli yaşlarına merdiven dayamışken yakılmaya çalışılmış ve tesadüfen kurtulmuştur. Ancak bu elim olayda 36 aydınımızı ne yazık ki kaybettik. Sayın Dursun ise bir suikast sonucu öldürülmüştür.

Bu iki örnek neden insanların rumuzlarıyla interneti kullandığını çok güzel açıklamaktadır.

Lütfen dikkat ediniz!
Türkiye'de mevcut İslamcı iktidar partisinin görüşleri doğrultusunda bir yapılanma söz konusudur. Bu yapılanmanın gereği olarak en temel haklarımız ortadan kaldırılmaktadır. Artık düşünme ve düşündüğünü ifade etme hakkımız da ortadan kaldırılmıştır diyebiliriz.

Türkiye'de en bilinen ve Ateizm konusunda yıllardır sohbetler edilen www.ateizm.org adresine; hiçbir haber verilmeden ve hiçbir gerekçe gösterilmeden ulaşım Türk Telekom tarafından engellenmiştir.

Tam da Der Spiegel dergisi Mayıs sayısının kapağına Herşeyin suçu tanrıda yazmışken.

13 yorum:

  1. size gerçekten de katılıyorum.

    bende bu siteye üye idim içerisinde hiçbir seviyesiz diyalogun olmadığı bir site idi dinlere hiçbir şekilde hakaret etmiyordu.

    YanıtlaSil
  2. Turk telekom. ellerine saglik. helal olsun size. o sitede seviyeli tartismalar oluyor, hicbir dine hakaret edilmiyor diyenler kuyruklu yalan soyluyorlar. o sitede ben uzun sure uyeydim ve dinimi savundum. islam dinine o kadar igrenc hakaretler ediliyordu ki, mide bulandirici boyuta uzaniyordu cogu zaman. Peygamber Efendimize yapilan igrenc iftiralar da cabasi. Helal olsun turk telekoma. helal olsun. helal olsun helal olsun

    YanıtlaSil
  3. Adın uygar ama kendin ilkelsin.
    Hiçbir site bir mazeret göstermeden kapatılamaz.
    O kadar çocuk pornosu, illegal site varken, içinde birçok bilimsel makale ve paylaşım barındıran sitenin kapatılması tek kelimeyle şövenistliktir.
    Türbana özgürlük, demokrasi diye bağıran mağara adamlarının bunu yapması gayet doğaldır.
    İşinize gelince demokrasi, işinize gelmeyince yalan, iftira..
    Gün gelecek, keser dönecek sap dönecek.

    YanıtlaSil
  4. senin o yazılanlara bilimsel makale demen bile kuyrujku yalan okan isimli ateist.
    o sitedeki forumları hiç okumadın mı sen. O sitede en az 1 milyar 600 milyon taraftarı olan bir dine ağıza alınmayacak hakaretler iftiralar atılıyor. atılıyordu desek daha doğru olur. iğrençlik yapmak, küfür, hakaret etmek, dalga geçmek uygarlıkla alakası olmayan bir şeydir. ve buna izin verilmemesinde de demokrasiye ayrkırı bir şey yok. bir avuç ateist bir platformda kişisel egolarını tatmin etsin, dayanaksız, asılsız iddialar, iftiralar yazsın, küfür hakaret etsin rahatlasın diye müslümanlar rencide olamaz kusura bakma. unutma bu ülkenin %90 dan fazlası müslüman. benim uygarlığıma laf edeceğine ateistlerin bu denli seviyesiz, saygısız ve yalancı olmalarına yan. adam olup adam gibi seviyeli şekilde yazılar yazılan, tartışılan bir platform olsaydı kesinlikle kapatılmazdı merak etme. Evet gün gelecek keser dönecek, sap dönecek yazdığın gibi. ama sizlere.

    YanıtlaSil
  5. bak okan sen bile hakaret etmişsin müslümanlara yazında. mağara adamı demişsin. siz ateistlerin tek silahı nedir biliyor musun. "YALAN".
    Dayanaklarınız sadece iftira, hakaret ve küfürden ibaret.

    YanıtlaSil
  6. Bu arada sen şövenizm nedir biliyor musun ki o kelimeyi kullanmışsın. Sanmıyorum bildiğini. Bilseydin konumuzla alakasız olan o kelimeyi kullanmazdın. bana uygarlığı öğreteceğine sen o içinde bulunduğun cahillikten kurtul.

    YanıtlaSil
  7. oh ii oldu kapatılması. ellerine sağlık telekomun. inançsızları ben bide ahirette görecem.b urda siedikleri gibi inançsızlık etsinler. ateşe tutulunca. Ay
    Alla! Aman ALlah dicekler. hehe kanıbozuk veletler. darwin tohumları işte nolcak :D hepiniz yanacaksınız cayır cayır. böööööö :D

    YanıtlaSil
  8. Ateizm.org kapatilamaz!

    Bu konuda yayinladigimiz Ingilizce bloga asagidaki adresten erisebilirsiniz:

    http://creationistsbanatheism.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Dünya'da ateistler internetin yardımıyla savlarını insanlara ulaştırmaya hız verdi bu sıralar... Ancak her kitlede olduğu gibi onlarda da seviyesizlik ortaya çıkıyor ve işler çığrından çıkıyor.

    İnançlı birisi olarak, her zaman dediğim gibi, akıl ve mantık yoluyla ateist olanları ezbere inananlara yeğlerim. Keza kendi adıma konuşursam inanmamın altındaki sebep de kendimce kullandığım kendi akıl ve mantığımdır.

    Telekom da hangi gerekçeyle siteye erişimi engellediğini söylemediyse, yaptığı iş ne uğurda olursa olsun yanlış olur. Akıl ile görüş alışverişi yapılması gereken durumlarda takım tutar gibi duygusal olmamak gerekir.

    Takım tutmaktan örnek vereyim... Hakem hatalı penaltıyı bize verince iyi, karşı takıma verince kötü mü olacaktı?

    Bu konu sen ben konusu değil. Felsefe konusudur. Felsefe'de de sonuç değil paylaşılanlar önemlidir. Sonunda herkes evine gider, neye inanacaksa inanır. Herhangi bir taraf hakaret veya aşağılamaya yönelmişse bu işten uzak dursun...

    Dünya'da önümüzdeki yıllarda ateizm yükselecek. İnternet aracılığyla serbest bilgi paylaşımı çoğu dini uygulamadaki açıkları ve yanlışları yayacağı için insanlar dinin bütününden soğuyacaktır. Aynen Rönesans döneminde olan gibi... Bu kaçınılmazdır. Burada önemli olan seviyeli ve açıkgörüşlü olarak eldeki gerçek ve doğrulara sarılmak.

    Sonuçta kimse herşeyi bilmiyor, bunu önce kabul edelim. Biliyor olsaydık zaten bu konu baştan saçma olurdu. O yüzden ateizmi küfür, inançlı olmayı da cehalet gibi görmeyi bırakıp, adam gibi düşünüp okuyup öğrenmek vaktidir.

    YanıtlaSil
  10. Matbaa yasaklanamadigi gibi internet ortaminda gorusler de yasaklanamaz. Islam'i savunanlar Ateizm'i argumanlari ile yenebilirler, sitelerini yasaklamakla degil. Site yasaklamak nacizane bir cabadir.

    YanıtlaSil
  11. Vallaha çaba ne kadar *nacizanedir. Bu durumu nacizane lafı ne kadar doğru açıklar bilemem ama yıllardır yasaklı olduğu kesin. Olmadı türkiş söyleyelim "sözde yasaklı" sitelerden biri..

    YanıtlaSil
  12. ateistler pisliğin teki oldukları için erişimin engellenmesi doğal:)

    YanıtlaSil

Seviyenizi yazdıklarınız belirler. Noktalamadan, üsluba kadar.