Cuma, Aralık 31, 2010

Veri Kirliliği --- Veri filitreleme ---> Bilgiye giden taşlı yollar.

Anormal bir çağdayız. Propaganda hitler. Veri - bilgi- veri -veri ...
Muhtemelen okuma yazmanın bu kadar hızlı yayılması sonucu inanılmaz bir veri trafiği ortaya çıktı. Önceden sadece elitlerin elinde olan veriye ulaşma işi tabana yayıldı. Kitleler sözlü verilerden yazılı  son dönemlerde de görsel verilere geçtiler.

İnsanoğlu içgüdülerini takip ediyor. Buna hiç  şüphe yok. Şimdi ortalık veriden yıkılıyor. Cern'deki büyük hadron çarpıştırıcısı ortalığı veriye buladı. Her yer veri oldu. Veritabanları bilgisayarlar kaldırmıyor. Tüm internet kadar veriyi bir yılda tek başına üretiyor. İşte veri kirliliği buna derim. Şimdi bu gezegende bir yerlerde doğarsınız. Sizi ilk başta bir kadının sütü (genelde) büyütür falan.

Yani size verilen her şeye doğru gözüyle bakarsınız. Böylece dininiz, milletiniz v.s. olur. Sizden öncekilerin size miras bıraktıkları. Eğer dininizi etnik kökeninizi v.s. sorgularsanız sıkıntılı olur.

İşte size veriler. Sonra okursunuz. İlginiz çeken şeyler vardır muhakkak. Sonra sonra sonra...

İşte aklı başında biri olup kürtlerin ırkçılığından da akp'nin dinciliğinden de bunalacak boyuta gelince anlarsınız. Başka başka şeyler de var.

İşte burada verilerin hangisinin bilgi değeri taşıdığını anlamak gerekir. Ki veri ile bilgi arasındaki farkları araştırın kendiniz.


Şahsen verilerin bilgi değeri taşımasını geçtim filitrelemek ve analiz etmek şart. Çünkü akın akın geliyorlar. Acaba anlamlı olan hangisi ?

İnsan oğlu petrolü bulunca kömürden vazgeçmedi. Televizyonu bulunca radyoda. Maliyet hesabıdır. Petrol kuyuları boru hatları. Yatırımı nereye yaparsanız onun peşinde koşarsınız.

Bunun gibi verilerin kaynağı ne ise o tarafa bir eğlim vardır. Verilerin az geldiği yerden bir şey çıkarmak zordur. Bu sihirli gezegende kumaş parçalarının sürtünmesinden doğan statis elektiriği onbinler yıldır biliyorduk. Boşta duran mıknatısın sürekli kuzeyi göstermesi de mucize. işte o miknatısın manyetik alanda dönmesiyle elektiriği üretmek Faraday amca sağ olsun.

Az veri gelen yerden neler çıkabiliyor. Gel gör ki binlerce yıl geçmesi gerekti.

Ben çok veri gelen yerlerden kıllanıyorum. Veri krililiği yapıyorlar. Herkesin gözü orada ne çıkacak ?

Cern'de ne bulacaklar ?

Adamlar atom bombalarını göktaşlarına atacakmış. Komik. O bombalar insan öldürmek için tasarlandı. Uzaydaki göktaşına ne yapabilir ? Kendimizi kandırıyoruz. İnsanoğlu ...

Bu hayatta size gelen verileri filitreleyin. Saçma sapan çok şey duyacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Seviyenizi yazdıklarınız belirler. Noktalamadan, üsluba kadar.