Cumartesi, Haziran 17, 2006

Tüm dünya müslüman olacak!

müslümanlar arasında tüm dünya müslüman olacak diye bir düşünce hakimdir. ancak bu pek mümkün görünmüyor. asıl yanılgı ise bunun arkasına gizlenmiştir. müslüman kimdir ? şimdiye kadarki tüm sözlerde, özellikle müslümanların hataları söz konusu olduğunda; "müslümanlar islamı bağlamaz" denilmiştir. islam ise her zaman en güzel sözlerle ve verdiği iddia edilen güzel ahlakla anılmıştır. ancak bu güzel anne, sürekli özürlü çocuklar (müslümanlar) doğurmaktadır. bu çocuklardaki özrü göremeyen ya da görmek istemeyenler islama zeval gemesin diye, çocuklarını acımasızca harcamıştır. tabi bunlar aslında savunma refleksinden başka bir şey değildir. müslüman bu bağlamda, islam için kurban edilen insandır. peki, tüm dünyayı müslüman yapacak olan bu özürlü müslümanlar kimdir ? açıkça görülmektedir ki; özellikle tüm dünyada herşeyi ile egemen olan batıya, 1500 yıl geride kalmış arap adetlerini alıştırmak pek mümkün değildir. batı açıkça islamı, çağdışı ilkel bir kabile dini olarak görmektedir. en basitinden nasıl ki; bugün bir zenciyi yolda yakalayıp köle yapmanız mümkün değilse, bu insanların kafasına da türban takamazsınız. gelgelelim islamın tevhid anlayışı, hristiyanların teslis anlayışına bariz bir fark koymaktadır. ancak budizmin nirvanası da islam'ın tevhid anlayışına aynı derinlikte bir fark koymaktadır. zaten budizmin öğretileri ve islamı çorba eden dürzüler ve islami araform olarak bir tasavvuf anlayışı da vardır. "önce düşünce, sonra varlık gelir" diyen budizme darbeyi ise varoluşçu felsefe vurmuştur. ancak varoluşçuluğun felsefe olarak yeri tartışılırken, din olarak vücut bulması ancak avrupai yaşam diyebileceğimiz bir haldir. bu gerçekler üstünedir ki; islam tarihi ve felsefi olarak arenadaki yerini çoktan kaybetmiştir. artık yaşayış olarak insanlığa verebileceği bir şey yoktur. artık felsefi olarak geri bir anlayıştır. tüm dünyaya yayılması ise mümkün değildir. bu arada budizmi iyi bilmeyen cahil halkımıza nirvana tanrı gibi anlatılmıştır. ancak buddha'nın ateistlikle suçlandığı hiç söylenmemiştir. bu durumda ateist bir peygamberin olmayan tanrısı nirvana, sadece bir arayıştır. avrupaya yayılacak yeni bir din olamaz. kutsal kitaplara bakarak hukuk, coğrafya, biyoloji v.s. öğrenme dönemi artık bitmiştir. çünkü bugün artık dinler, eski manaları ile bitmiştir. artık insanlar dinlerini ahlaklarıyla, gelenekleriyle, kültürleriyle bağdaştırırlar. yanlış bile olsa, sadece bir dinin gerekli olduğunu düşünürler. bugünkü mal varlığı ile geçmişte yaşamış bir zengine denk gelen sıradan bir insan, annesini bir seremoni olmadan gömemez. sosyal bir canlı olmanın yarattığı kurumlar, dinin tekelindedir. din işte budur. ancak ritüellerle yaşayan çağdışı, akıldışı, metafiziksel düşünce metaforları silsilesi. bugün herhangi bir toplumun ritüellerinin, tüm dünyaya hakim olacağını düşünmek çok saçmadır.

3 yorum:

  1. kendi görüşlerinizi yazmanız güzel-hiç olmazsa böyle saçma düşünceleri ifade edebildiğinize göre öz güveniniz yerinde görünüyor-ama birinden yazma sanatını öğrenmeniz lazım tamam görüşleriniz bazı insanlarla aynı olmayabilir fakat bu size müslümanlara-ve hiçbir dine- hakaret etme hakkıknı vermez ayrıca kimse kimseyi zorla kapatmıyor bunu anlamanız için ön yargılarınızdan kurtulmanız gerekir size at gözlüğünüzü çıkarmanızı tavsiye ediyorum işte inançlı kesimle sizin aranızdaki fark biz yaratılanı YARADANdan ötürü severiz sizi seviyoruz Allah'a emanet olun

    YanıtlaSil
  2. Hiç kimse düşüncelerini ifade etmek için kimseden izin alacak değildir. İnsanın düşündüğünü ifade etmesi için öz güvene ihtiyacı olmamalıdır. Ancak buradaki yorumda yazan, tipik bir tehdit üslubudur. Hiçbir dine ya da düşünceye hakaret etmiyoruz. Bu da tipik bir tavır. Dogmalarından kurtulamamış kişilerin ön yargılardan bahsetmesi de ayrı bir komedi.

    YanıtlaSil
  3. acaba sizlerin yaşamınızda sınırı koyan kim?yoksa hiç sınırınız yok mu?ki aklı olmayanlar için sınır yoktur..

    garp medeniyetinin hayat felsefesini mi benimsiyorsunuz ki felsefesi şudur:
    *metafizik bakımından materyalizme
    *psikolojik bakımından sansosyonizm(heyecan\merak uyandırma)
    *ahlak bakımından faydacılığa ve şehvete
    *iktisadi bakımdan az gelişmiş insanlığın istismarına"dayanmaktadır..

    Allah'ı inkar edebilmek için öncelikle varlığınızı inkar etmeniz gerekmektedir..oysa ki şu an muhatap olduğum birisi var..

    peki Allah kullarını başıboş mu yaratmıştır? haşa eğlence mi edinmek istedi? ki alemlerin Rabbi olan Allah şöyle buyuruyor:" 16- Biz gök ile yeri ve aralarındaki şeyleri, boş bir eğlence için yaratmadık.

    17- Eğer bir eğlence edinmek isteseydik, elbette onu katımızdan edinirdik. Yapacak olsaydık öyle yapardık."

    insanı eşrefi-mahluk olarak halk eden ve değer vermesi sebebiyle açıklayıcılar resuller gönderen Allaha hamd olsun..

    (haşa) beğenmiyorsak sistemi haydi çıkalım sistemin dışına..?!!

    ayrıca yazınızda sakat müslümanlar diye ifade geçiyor..kişisel hatalar umuma mal edilemez..
    islamın doğuşuyla gerçekleşen değişimleri tarih çıplaklıkla göstermektedir..adalet hak hukuk hoşgörü bunlar masal değil efendim..yaşanmış..sahabiler dönemini bir okuyun lütfen şanlı ecdadımızın tarihine bir bakın lütfen ama objektif bir gözlükle!!

    yaşamıyorsak suç kimindir?
    kurallar hükümler belirlenmiş suç yasanın mı yoksa onu uygulamayanın mı?

    ölüm hakikat tehir edemiyorsunuz
    her canlı gibi ölümü tadacağız..
    bütün herşey masaldı zalim zulmünü yapsındı zevkü sefa süren sürsündü sonrası mı koca bir hiç miydi!!

    ahlaki kurallardan bahsediyorsunuz..neyi baz alıyorsunuz acaba?..hem ben sorgulanmayacaksam banane asarımda keserimde..yahu insanlığa sığar mı..bakın vicdan sizi rahat bırakmıyor..peki o vicdan nedir? vicdan nasıl da merhamet eder..el ile mi tutuluyo yoksa pili mi var iyiliği telkin edici? peki iyinin "iyi"
    olduğunu kim söyledi?

    işte tesadüfen bulmuşlar bizi aklımız yerinde takır takır işliyor..gözümün görüyor ışığı kırmasını da biliyor..kalp atmasını da biliyor..ayak yürümesini de biliyor..
    peki bu hali kabul etsek bile şu soru ortaya çıkıyor
    ya sen neyi biliyorsun peki!!kendinden haberin var mı!!?

    "zerre miktar O'ndan izinsiz hareket edemez"

    Allahın merhameti sonsuzdur..yeter ki tevbe edelim..şerik koşmayalım(ortaklar katmayalım)
    dönelim O'na..
    ki sen dönmesen bile döndüreleceksin..bari kendi isteğinle dön de..yaşamanın hakikatini anla..kulluğunu bil onu yaşa..

    teşekkür ederim okuduğun için
    hayırlı hakikatlı çalışmalar yapman duasıyla..

    YanıtlaSil

Seviyenizi yazdıklarınız belirler. Noktalamadan, üsluba kadar.